”Skymningsland” olja på linneduk

2022 var ett intensivt år då mycket skulle tas igen efter pandemin. Många utställningar och intensivt skapande. Självklart härligt men också tröttande. Under 2023 kommer jag därför medvetet varva ner, ha färre utställningar och måla i ett annat lugn. Min vårkollektion handlar om lusten liv, både den pirriga glada lusten men också den stillsamma med eftertanke. 

Jubileumskollektion våren 2023

2013 ringde det en gallerist till mig som hade sett ett verk hemma hos min mamma Lena. Han tyckte mycket om målningen och frågade om vi kunde ses och eventuellt inleda ett samarbete. Han hade precis startat ett galleri som hette Galleri Melefors och som visade sig ligga i Linköping. Jag som precis hade börjat satsa helt på konsten blev glad och efter ett första möte överväldigad av entusiasmen och känslan av professionalitet som genomsyrade det nystartade galleriet tackade jag JA!

Emilia Linderholm jubileumskollektion
Nu har 10 år gått och jag är så otroligt tacksam och glad för det där samtalet som ledde till ett långvarigt samarbete med Galleri Melefors, som nu i år firar 10 år. Det är med stor glädje jag deltar i deras 10 års-jubileum med en helt ny jubileumskollektion av målningar som växt fram under en lång tid. Jubileumet startar med konst- och antikmässan 9-12 mars i Stockholm, se mer information angående fribiljetter nedan.

Inspiration och eftertanke

Jag vill att mitt måleri både ska väcka glädje och inspiration, men också väcka ett stråk av eftertanke. För mig är färgen lika viktig som luften jag andas, den ger mig energi, tröst och glädje. Så den har alltid fått spela en stor roll i mitt skapande, även i dessa verk. Inspiration detta år är mina fina resor både till Camargue och Medelhavet. Provence i somras med sina lavendelfält och varma vindar. Men också ljuvliga Kanarieöarna och Atlantens blåa hav. Havets horisont, som också är den inre horisonten som håller oss på rätt väg, den tidiga gryningen över atlantens kust, gryningstimmen.

”Let love sourround you” olja på linneduk

I Småland har jag inspirerats av speglingen från den röda sjöboden i den lilla sjön i Småland och skogens trygga famn. Det spröda och det starka som alltid finns i oss som motvikter, interagerar och går hand i hand.
Hittar vi inte in till vår kärna och vår känslighet är det också svårt att hitta sin fulla kraft. Att söka aktivt efter det som tröstar då orken är slut, doften från sitt sovande barn, värmen från dem vi älskar, att omge sig med det som ger oss tröst i en orolig värld.

Att en tidig vårdag ta en promenad i skogen och plocka de där första spröda vårblommorna. Just blomster och växtlighet är något som smugit sig in i mitt måleri detta år.

Så nu hälsar jag er varmt välkomna till min värld i färg denna vår 2023 och hoppas att vi ses på konst- och antikmässan (se nedan)!

Välkommen till Konst- och antikmässan i mars!

Melerfors jubileumsår börjar på Konst- och antikmässan i Stockholm den 9-12 mars. Vill du ha en biljett till mässan så kan du maila osa@melefors.com och gå med i Galleri Melefors fina kundklubb.

Skulle du inte ha möjlighet att besöka mina evenemang finner du alltid ett brett utbud av min konst på melefors.com

 

”Stark och sårbar” olja på linneduk