Färgernas musik

Intensiva stunder i ateljén och i glashyttan har präglat april månad för mig. Parallellt med skapandet renoverar vi nu min ateljé, så det är och har varit full fart här i lilla Tolg där jag bor och skapar. En ny kollektion har växt fram bland penslar och byggdamm och jag har försökt i stundernas hetta sakta ner stegen och ta in den ljuvliga våren!

Utställning ”Färgernas musik”

Det är namnet på min separata utställning som startar med förhandsvisning 4 maj på Galleri Melefors i Linköping. En utställning fylld av rytmer mellan färg och form. Glädje, lugn och självklart böljande svepande klänningar i både måleri och glas! Utställningen pågår till den 18 maj.

Jag är också så glad att min mamma Lena Linderholm kommer finnas med på utställningen med ett fint urval av sina magiska akvareller. Utställningen kommer att andas sommar och doft av lavendel.

Lena och Emilia Linderholm

Lena och Emilia Linderholm

Jag har arbetat fram denna utställning under vintern och den tidiga våren. Inspirationen har fötts ur ett nytt samarbete med pianisten Jie Li som jag nu framför mina musikaliska föreläsningar med. Vi lärde känna varandra genom en konsert ”Opera och glas” som vi framförde på Möckelsnäs konsthall i höstas.

Jag är mycket glad att sången får ta plats igen i mitt liv igen och Jie har öppnat dörren till mycket av den pianomusik jag lyssnat på genom åren.

 

Penseldrag och toner

Det är så härligt att utforska färgerna och penseldragen i samklang med tonerna från Debussy och Satie. Under vernissage helgen i Linköping kommer vi att framföra två konserter i galleriet fredag klockan 18 och lördag 12.30.

Du kan läsa mer på www.melefors.com  

 

 

Sommaren runt hörnet

Nu väntar sommaren runt hörnet och varje år vid denna tid så tänker jag att jag ska njuta av våren och ljuset som kommer tillbaka. I år har våren verkligen dröjt och jag har haft mycket olika projekt och arbeten igång samtidigt. Det är lätt att till slut bara stressa runt och känna sig otillräcklig och frusen. När solen väl tittar fram syns dessutom alla dammråttor i hörnen alldeles för tydligt, Och de gamla hyacinterna från i julas som inte hunnits tas bort. Då gäller det att lägga ner kraven och låta allt det vara en stund.

Försöka njuta av första koppen kaffe i trädgården, och av solen som faktiskt värmer kinden. Boka av något i kalendern och ta en promenad i skogen med en god vän istället för att städa – stanna upp och låta stegen gå lite långsammare – det försöker jag påminna mig själv om!

Nu önskar jag er alla en riktigt härlig tid och tipsar om att anmäla er till mitt nyhetsbrev. Där finner du varje gång ett fint erbjudande, denna gång en fin gåva till mors dag. Glöm inte att njuta av de små stunderna de är ibland de största!

Med värme från
Emilia Linderholm


En evighet av liv