Fairytale, olja på duk

Min vårkollektion denna vår är ”Färg, fantasier och drömmar”. Vi behöver verkligen fylla på med glädje och energi och unna oss att drömma och njuta. Jag skapar min konst i vattenbaserad olja på duk, efter många lager av färg växer motiven fram. Varmt välkommen att ta del av konstverken på vårens utställningar!


Vårens utställningar

I januari fick jag möjligheten att närvara vid Formexmässan i Stockholm, i Orranäs glasbruks monter. Otroligt roligt att vara där och träffa många inspirerande människor! Att ta del av alla trender och influenser inför våren 2024 var givande. Hållbarhet, grönska och mycket färg i varma toner ligger i tiden, vilket gläder mig.

För elfte gången deltar jag i Konst- och antikmässan i Stockholm. Datumet är den 7–10 mars, med VIP Vernissage 6 mars. Jag ser verkligen fram emot att få visa dig min senaste kollektion av glas och originalkonst under denna fantastiska vecka i Stockholm. Redan nu kan du kika in på verken.

Jag har också glädjen att berätta att jag återigen ska ställa ut min konst i Linköping på Galleri Melefors med Vernissage den 4 maj. Då kommer galleriet sprudla av musik färger och liv! Denna utställning blir en fortsättning på vårens tema och fler helt nya verk växer nu fram i ateljén.


Juninatt, olja på linneduk

Fröding, Tranströmer, Tegner & mormor

Inspirationen denna vinter kommer mycket från min älskade mormor, som vandrade vidare mot evigheten i december. En kvinna som blev hela 99 år. Hennes stora tröst och intresse då orken inte fanns längre var poesi och klassisk musik. Det var hon som fick mig att älska både Fröding, Tranströmer och Tegner. Dikter, det kunde hon recitera utantill till hennes sista dagar i livet.

Min nya vårkollektion ”Färg, drömmar & fantasier” bjuder in dig till i en värld där känslor och minnen. Med inspiration av mina favoritpoeter Tranströmer, Fröding och Tegner, försöker jag fånga vårens skönhet och liv.

Poeterna har inspirerat mina motiv och titlar denna vår. Att samtala med någon i den åldern är en stor gåva och det har givit mig perspektiv i stunder då jag klagat, känt mig vilsen eller ledsen. LEV NU sa hon! Du är mitt i livet, njut! När 1 juni inföll brast hon alltid ut – nu har vi 100 dagar sommar som ligger framför oss. Fint tycker jag!


Mormor och jag

Under hösten och vintern har jag formgivit lyktor i glas i glashyttan. Tillsammans med hyttmästare Amy Kruger. Pigga glada färger i vackra krispiga toner, så som gula nyanser, varmt aprikos rött, ärtgrönt och rosa, finns i denna pågående kollektion. Vill du beställa en speciell färg? Hör då av dig till mig på emilia@linderholm.se så ordnar jag det.


Glaslyktor i många färger

Till sist, ett inspirationstips!

Oavsett om du skapar som yrke, hobby eller inte alls, så finns det något magiskt med att skriva och teckna för hand. Vi lever i en tid med AI och mycket tekniskt kunnande, vilket är fantastiskt. Men att känna pennan mot pappret gör något gott med oss människor, en stund av reflektion och koncentration.

Jag har alltid med min dagbok på mina resor, eller som jag säger min kreativitetsbok! Där samlar jag texter, citat tankar och uppslag till målningar. Forskning visar att det är viktigt att hålla igång skrivandet för hand och det räcker med 5-10 minuter om dagen.

Nu önskar jag dig en underbar start på våren!
VI SES! Emilia Linderholm