November är en lång mörk månad, men också en period för vila och återhämtning. Mörkret kan också vara en chans att gå ner i varv och fokusera på sig själv och börja göra fint hemma inför jul i lugn och ro.

Vår gård från 1900-talets början är mycket vacker då snön stilla börjar falla. Tidigt om morgnarna brukar vi tända kaminen som vi har i köket. Kakelugnarna går varma på kvällarna och vi tänder mina nya vackra ljuslyktor som jag skapat med Amy Kruger i alla rum. Jag tar in kvistar att sätta i mina senaste vaser och lägger fårfällar i sofforna, de värmer kroppen så gott.

glaslyktor emilia linderholm

Julmarknad i Tolg 9-10 december

I samband med Tolgs julmarknad på Krogen på logen 9-10 december komma jag att öppna upp min ateljé för er besökare. Klockan 11-15 bjuder jag in er till min värld av färg och form. Här hittar ni julklappar i olika prisnivåer eller enbart njutning för ögat.

Kom och mingla in julen med mig!
Adressen är Munkatorp. Södergård 2 36335 Tolg, strax utanför Växjö.

Adventsutställning Emilia Linderholm

Saffransbulle i gjutjärnspanna

Ingredienser:
5 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1 tsk kardemumma
50 g jäst
1 g saffran
1½ dl socker
Vetemjöl till en lagom fast deg

Börja med att smälta smöret, häll i mjölken och låt den bli ljummen. Rör sedan ner jästen, kardemumman, sockret och äggen. Ta saffran och stöt den tillsammans med några sockerbitar i en mortel, och tillsätt sedan saffransblandningen i degen. Rör om! Nu är det dags att tillsätta vetemjölet för att skapa en fin deg och låt jäsa i ungefär en timme. Under tiden degen jäser kan du förbereda fyllningen till bullarna.

Fyllning:
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 dl fint hackad eller mald mandel
250 gr smör

När jäsningen är avslutad är det dags att kavla ut degen och lägga på rikligt med fyllning. Därefter rullar du ihop degen till långa rullar och skär dem i lagom stora bullbitar. Lägg rullarna bredvid varandra i en cirkel i en gjutjärnsstekpanna och låt jäsa i ytterligare 40 min.

Pensla bullen med ägg och strö på mycket pärlsocker och grovt hackad sötmandel. Sätt in bullen i en kall ugn och ställ ugnen på 225 grader i 25 minuter. Sänk därefter temperaturen till 150 grader under cirka 10 minuter. Övervaka noga så bullen inte blir bränd och torr. Den ska vara saftig och krämig så spara inte på den goda fyllningen!

Emilia Linderholm jubileumskollektion
Höst Emilia Linderholm
ljus_emilia_linderholm

Ateljén och drömmen om ljusets återkomst

Den 27 januari firar vi kulturen och konsten en hel dag och kväll långt in på småtimmarna Växjö. Jag kommer att finnas med min konst på Smålands museum i deras vackra museum butik med min utställning. I orgelsalen kommer Cajsa-Stina Åkerström visa sin magiska konst. Det ska bli så roligt att få möta henne igen, våra pappor spelade ofta ihop och vi har setts i lite olika sammanhang.

Jag kommer som vanligt att deltaga i Antikmässan, 7-10 mars, i Stockholm med Galleri Melefors.

Nu önskar jag er alla en fin tid fram till jul och nyår. Glöm inte att tända dina ljus och njut! I år är jag extra peppad inför advent och lucia då det varit en mörk lång höst!

glasklänningar emilia linderholm