En ljuvlig maj månad ligger bakom oss och förhoppningsvis har vi hela 100 dagar sommar framför oss, med ljumma sommarkvällar och blomstrande liv.

Vilken magisk tid vi har haft den senaste tiden. Skimrande och lysande! Syrener som doftar och liljekonvaljer som stolt bär sina vita vackra kronor. Nu ligger sommaren framför oss med ljumma bad och ljusa kvällar. I vår trädgård har vi en underbar syrenberså som gett välbehövlig svalka dessa varma dagar.

Vi fortsätter renovera vår lada till showroom och galleri, det känns så spännande! Det är mycket att stå i, men vi hoppas kunna öppna upp i slutet av sommaren. I ateljén vilar nu penslarna lite grann, men trädgården prunkar av liv och jag får massor av inspiration därifrån.

 

Stipendium i Linköping

För någon månad sedan ringde min telefon och på andra sidan luren fick jag den glädjande nyheten att jag tillsammans med glasblåsare Micke Johansson skulle få erhålla ett nytt stipendium ur den nybildade ”Stina och Sven Wibergs stiftelse”. Då det nu är tuffa tider för oss kulturarbetare kom det som en skänk från ovan. Vilken lycka!

Jag är så stolt och glad att jag fått detta fina stipendium. Det blev en härlig dag och kväll på Galleri Melefors, omgiven av de vackra konstverken på Sommarsalongen som finns att se på galleriet.

 

Dokumentärfilm ”Emilia”

2021, i början av året efter att min pappa lämnat jordelivet, fick jag en förfrågan från en dokumentärfilmare om han fick skapa en film kring mig och mitt liv. Jan Eric Lundberg, journalist och dokumentärfilmare och har arbetat på SVT under stora delar av sitt yrkesverksamma liv, är mannen bakom kameran och jag är tacksam idag att jag svarade ja.

Jag var vid denna tid fortfarande inne i processen att ha förlorat min pappa och det var en tung period i mitt liv. Men jag vågade gå in i detta och det blev en resa in i mitt inre och bakåt i min barndom, vilken inte alltid var helt enkel som barn till kända föräldrar.

18 september är det exklusiv premiärvisning på filmen ”Emilia ” på IOGT I Växjö. Biljetter kommer att finnas till försäljning på biljettkiosken.se när det närmar sig (jag återkommer). Jag kommer finnas på plats och även signera min bok. Jag hoppas vi ses där!

Se en liten förhandsvisning av filmen:

 

 

Nu önskar jag er alla en riktigt fin sommartid och tipsar om att anmäla er till mitt nyhetsbrev. Där hittar du varje gång ett fint erbjudande, denna gång ett grafiskt blad ”Let the party begin”. Perfekt som present till sommarens högtidsdagar.  Sommaren är förgänglig och därför så innerligt vacker, så passa på och njut då moder jord står i full blom!

Med värme från
Emilia Linderholm