Den 7-22 maj ställer jag ut mina målningar och mitt glas hos Galleri Melefors i Linköping i utställningen ”Färg och frihet”. Jag kommer finnas på plats den 7-8 maj i galleriet. Utställningen kommer också att visas i 3D online under hela perioden, se länk nedan. Hjärtligt välkommen!

EN TYDLIG MÅLBILD

När jag och Galleri Melefors pratade om att ha en härlig vårutställning, där även besökare skulle kunna komma till Galleriet i Linköping, sa vi att i maj månad 2021 då måste det vara lite lättare med pandemin. Då kommer vi kunna ha ett Vernissage igen.

Den där målbilden har funnits med mig, men vecka efter vecka har den tyvärr falnat. Men jag har målat på! Skissat på glasskulpturer, skrivit titlar och dikter. Arbetat vidare. Det blir online annars har jag tänkt. Det fungerar utmärkt det med, och skapandet har verkligen hjälpt mig detta halvår! Genom min stora sorg med förlusten av min far i december 2020, genom oro för pandemin och en vår som aldrig riktigt vill komma igång.

Nere i ateljén har jag drömt mig bort till en värld av vackra klänningar, ljumma kvällar och livsnjutning. Åh så jag har hoppats, jag älskar ju att träffa besökare och kunder! Att få höra vad ni tänker om verken, vad ni ser i ert inre och vad som berör era hjärtan.

Jag tror att vi ännu mer i dessa tider behöver färg, fantasi och inspiration. Denna tid då vi känner oss lite vilsna och oroliga.

 

"It is alwaysdarkest beforedawn" av Emilia_Linderholm

 

EN UTSTÄLLNING VÄXER FRAM

Att arbeta inför en utställning är en lång process. Ofta ser jag tydligt vilket verk eller vilka verk som startat processen. Denna gång är det ”Ljusdrottning” och ”It is always darkest before dawn”. Båda målningarna började födas före och runtom kring min pappas bortgång. De blev som goda gudinnor som hjälpte mig genom sorgen och ilskan.

En ljusdrottning omgiven av den livgivande skogen. Med sina varma vingar sveper hon in mig och säger – ”Allt ordnar sig och blir bra tillslut. Glöm inte att andas!”Det andra verket är en kvinna vid en horisont. Stark och rak. Precis innan solen rullar över himlavalvet känns natten som mörkast. Sedan böljar solen ut över det vidsträckta havet och plötsligt får vi en dag till av liv.

Jag har längtat mycket efter närhet denna period och flera målningar kretsar också kring det. Längtan efter kramarna! Naturen har gett mig energi, många gånger har jag efter en dag i ateljén gett mig ut bland granar och björkar här runt vårt hus. Slutit ögonen och lyssnat på fåglarnas sammelsurium av ljud.

 

 

INSPIRATION OCH HOPP OM VÅR

Boken som kommer framåt sensommaren eller hösten, med samma namn som denna utställning, har hela tiden funnits som en tredje röd tråd i mitt liv denna vår bredvid måleriet och glaset. Glasverken har varit roliga att skapa! Jag ville göra några nya verk just för denna utställning, så det blev blommor och rosetter på en del av klänningarna och lite nya färgkombinationer. Glaset skapar jag på Orranäs glasbruk men i år är det också ljuslyktor med i min kollektion, munblåsta med Micke Johansson i Örsjö.

 

"Bal på slottet" - glasskulptur Emilia Linderholm

 

Nu ska jag snart packa min väska och bege mig mot Linköping. Vi kommer att genomföra vårt Vernissage, om en väldigt mycket mindre sådant än den storslagna vi hade hoppats på! Självklart enligt alla restriktioner med maxantal 8 personer i galleriet. Dock kommer ni att kunna se hela utställningen i 3D och på Galleri Melefors hemsida. En och annan film om min utställning kommer också att dyka upp på sociala medier, där jag guidar dig runt i Galleriet.

Länk till utställningen online >

Må väl nu du som läser och gå varsamt på livets väg så ses vi snart igen, och kanske kan vi kramas då!

 

Emilia Linderholm inför utställningen "Färg och frihet"

Fotograf: Sofia Regnander