”Där drömmar får luft att andas” olja på linneduk

Efter en härlig sommar med återhämtning och inspiration i Provence så har jag målat och skapat intensivt denna höst. Dessutom har jag fått sjunga opera på Möckelsnäs och ställt ut konst på Öland. Nu i oktober är det dags för Affordable Artfair och Växjö Konstrunda! 

Opera på Möckelsnäs

I september fick jag spänna bågen igen och använda min operaröst på Möckelsnäs konsthall ihop med pianisten Jenny Li. Otroligt roligt att få sjunga igen mitt i min konstutställning. Den pågår fram till 7 oktober för er som missat! Micke Johanssons fantastiska glas finns också med där.

Emilia Linderholm jubileumskollektion

Skördefest på Öland

På Öland har det precis varit skördefest med pumpor, sensommarvärme, god mat och även massor av konst! Jag ställde ut på fina Glasgalleri Vackra Ting mitt på stortorget i Borgholm. Det finns verk kvar där i höst om du har vägarna förbi!

Höst Emilia Linderholm

”En plats för drömmar” – Linköping & Stockholm

På galleri Melefors har en helt ny kollektion av mig precis presenterats med namnet ”En plats för drömmar”. Denna kollektion är en resa genom det inre och det yttre, en påminnelse om att drömmar inte har några gränser. Målningarna hämtar inspiration från medelhavet, till småländska skogens tjärnar och till operans tiljor, alltid med de klara starka färgerna som min ledsagare. Jag beger mig också i minnet till doften från mina barn då de var riktigt små och till barndomens böljande lavendeldoftande fält.

Delar av kollektion kommer visas på Affordable Artfair i Stockholm 4-8 oktober. Jag kommer dock inte finnas på plats på mässan i år IRL.

Höst Emilia Linderholm

”Une Histoire D’amour” olja på linneduk

Växjö Konstrunda 6-8 oktober

Just nu laddar jag för Växjö Konstrunda, som går av stapeln med Vernissage på Växjö konsthall 6 oktober 16–19!

I år har vi musikframträdande under kvällen, snittar, bubbel och som invigningstalare välkomnar vi Växjös kulturchef Christina Dahlgren. Självklart är hela konsthallen fylld med konst ¬– allt från skulpturer till måleri, fotografi och installationer.

Jag kommer också presentera en helt ny skulptur i glas som jag skapat tillsammans med Amy Kreuger på The Glass Factory, som man kan se på konsthallen 6 oktober.

I lilla Tolg öppnar jag upp min ateljé för er! Både min konst, grafik och glas finns på plats 11-17 lördag och söndag. Med mig i år har jag också den spännande fotografen, konstnären och vännen Anna Nordström, som visar sina intressanta verk. Jag hoppas att vi ses!

Växjö Konstrunda vernissage
Växjö Konstrunda 2023